Çalışıyor Musun? Canın Çıksın!!!

0
1544

Aslında global firmalarla Avrupadan ülkemize giren bir kavram esnek mesai kavramı. Ancak güzel yurdumda yine istisnaları hariç tutarak bu kavramı bir çok firma kendine yontmayı başarmış durumda!

İş aramak için şöyle bir bakındığınızda hemen hemen tüm ilanlarda artık ilk cümle “Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek” çalışma arkadaşları aranıyor. Peki ülkemizde esnek mesai derken ne istiyor sizden işveren? “Her sabah saat 8.30’da işinin başında ol. Artık koşturmalar, toplantılar, üretim ne zaman müsade ederse o zaman gidebilirsin.” Senin kendi programın, planın, hayatın? Onlar ikinci planda, önce iş! 

Tamam iş önemli, peki ya hayat? Daha önce de yazmıştım, gelişmiş ülkelerde insanlar yaşamını idame ettirmek için çalışıyor ama ülkemde bir çok insan çalışmak için yaşıyor neredeyse !

Esnek mesaide amaç kişinin günlük çalışma saati olan 8 saat kavramı üzerine yoğunlaşmış. Yani “sen 8 saat işine yoğunlaş, işe geliş gidiş saatini işine göre ayarla” diyor ama bu firmaların yüzde kaçının umurunda? Yahut 8 saati aşan mesailerde kaç firma personeline mesai ücreti ödüyor? “Beyaz yaka personelin mesaisi mi olurmuş canım?” zihniyetini taşıyan firma da azımsanacak sayıda değil !

Haftalık çalışma saatini yasalara uygun olarak düzenleyen kaç firma var merak ediyorum! Altta kalanın canı çıksın mantığıyla yürüyor işler ve ne yazık ki altta kalan hep çalışan!

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.