Yeni Hasankeyf Yerleşkesi Koordinasyon Toplantısı

Baraj gölü alanında kalacak tarihi Hasankeyf'teki aileler için yaptırılan yeni yerleşkedeki konutların teslimi başladı.

0
2675

Hasankeyf Kaymakamlığı başkanlığında “Yeni Hasankeyf Yerleşkesi Koordinasyon Toplantısı” 15.05.2019 tarihinde gerçekleştirildi.
Anadolu Ajans’ının haberine göre; yeni Hasankeyf yerleşkesindeki konutlara taşınma işlemleri başlıyor. Ilısu Barajı’nda gelecek aydan itibaren su tutulmaya başlanıyor. Baraj gölü alanında kalacak tarihi Hasankeyf’teki aileler için yaptırılan yeni yerleşkedeki konutların teslimi başladı.
Batman Valisi Hulusi Şahin, Anadolu Ajansına Hasankeyf ile ilgili son durumu anlattı. “Eski Hasankeyf’teki 800 hanede oturan 3 bin 980 vatandaşımız önümüzdeki 3 ay içinde taşınmış olacak. Kolay değil yeni bir şehri kurmak. Sadece yeni binalar yapmak yetmiyor. Binaları yapmak belki de bu işin en küçük kısmı.Hasankeyf, sadece Türkiye için değil dünya tarihi açısından da önemlidir. Turizm destinasyonu olarak taşınmayla beraber turizmin de planlanması gerekiyor. Dolayısıyla iç içe geçmiş pek çok işi birlikte yürütmemiz gerekti. Burada çok büyük paydaşlarımız var. Bu kadar geniş paydaşların olduğu yerde iyi bir koordinasyon başarının olmazsa olmazıdır. İnsanları yurdundan alıp bir başka yere taşımak çeşitli zorlukları da beraberinde getirir. Ama olabildiğince titiz ve başarılı bir çalışma yürütülüyor.” diye konuştu.

Haziran ayında Ilısu Barajı’nda su tutma işleminin başlayacağını belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise, “Yaklaşık 4-5 ay sonra eski Hasankeyf’in sular altında kalacağını hesaplıyoruz. Yeni yerleşkedeki konutların yüzde 95’inin tamamlandı. Eksikliklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.