Anroşman Nedir ?

Anroşman teriminin tanımını içermektedir.

0
10657

Kıyı yapılarına etki eden dalga enerjisini sönümlemek amacıyla destek olarak kullanılan büyük kütleli taş bloklar “anroşman” olarak tanımlanmaktadır. Anroşmanlar, dalgakıranın (mendirek) denize bakan eğimli yüzünün en dış katmanında kullanılırlar ve gerekli görülmesi halinde birden çok katman şeklinde yerleştirilirler. Anroşman katmanları, aynı sıradaki taş blokların ton cinsinden yaklaşık kütlesi ile tanımlanır.

Dalgakıran kesitinde yer alan anroşmanların kütlesi ve ağırlığı, en dıştan merkeze doğru dalga enerjisine bağlı olarak azalır. En büyük taşlar, en dıştaki “zırh katmanı”nda, daha küçük taş bloklar “filtre katmanı”nda ve en küçüklerden oluşan ocak artığı malzemeler “çekirdek dolgusu”nda kullanılır.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Kaynakİsmail Enes ERDEĞER
Önceki İçerik0
Sonraki İçerik0
İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER
1989 yılında Ankara'da doğdu. 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünden, 2016 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2010 yılından itibaren mesleki becerilerini geliştirmek için çalışma hayatına başladı ve profesyonel olarak çalışmaya devam etti. İlk olarak mimari uygulama projeleri üzerine kendisini bu alanda geliştirdi. Dikey geçiş sistemi ile inşaat mühendisliği bölümünü bitirerek çalışma hayatına mühendislik alanında devam etmekte. Mesleki hayatına üst yapı alanında sürdürdükten sonra, Endüstriyel yapı ve Sanat yapıları alanına yöneldi. Türk Akım projesi, Çanakkale 1915 Köprüsü, Kale projesi gibi önemli projelerde görev aldı. Genellikle çeşitli tipte prekast imalatların üretimi, ön gerilmeli prekast kirişlerin üretimi, tesis kurulum ve mobilizasyon süreçleri üzerinde çalıştı. Son olarak Romanya'da prekast kiriş üretim üzerine Bükreş Çevreyolu projesinde çalışmaktadır. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ismailenes E-posta: ismailenes.erdeger@insaport.com / ismailenes@gmail.com / iee@hotmail.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.