Koronavirüs Salgınının Kamu İhale Sözleşmeleri üzerine etkisiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı!

Koronavirüs Salgınının Kamu ihale Sözleşmeleri Üzerine Etkisi ile İlgili 2020/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 01 Nisan 2020 tarih ve 31087 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Süre uzatımı ve sözleşme feshi konularına imkan tanınıyor.

0
1923

Koronavirüs Salgınının Kamu İhale Sözleşmeleri Üzerine Etkisi ile İlgili 2020/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 01 Nisan 2020 tarih ve 31087 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu İhale Sözleşmeleri Koronavirüs Salgınının etkisi ile ilgili Genelge

Koronavirüs Salgınının Kamu İhale Sözleşmeleri Üzerine Etkisi ile İlgili 2020/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 01 Nisan 2020 tarih ve 31087 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 2020/5 sayılı Cuhurbaşkanlığı Genelgesine göre; Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması amacıyla ülkemizde ve dünya genelinde sosyal ve ekonomik hayata ilişkin bazı tedbirler alınmaktadır.

Başvurular ilgili İdareye yapılacak

Koronavirüs Tedbirleri kapsamında 4/1/2002 tarhili ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu (istisnaları dahil) ile bu kanundan istisna edilen düzenlemeler kapsamında gerçekleştirilen Kamu İhale Sözleşmeleri sonucunda imzalanan sözleşmelerde, covid-19 salgını nedeniyle;
  • sözleşme konusu işin yerine getirilememesinin geçici veya sürekli olarak,
  • kısmen veya tamamen imkansız hale geldiğine ilişkin başvurular,
yükleniciler tarafından bu durumun belgelendirilmesi suretiyle sözleşmenin tarafı olan idareye yapılacaktır.

“Süre uzatımı veya sözleşmenin feshi”

İdarelerce bu başvurular, 5/1/2002 tarihli ve 4735 sayılı Kamu İhaleleleri Sözleşmeleri Kanununun 10uncu maddesi ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde incelenecek ve karar alınmadan önce idarelerce Hazine ve Maliye Bakanlığı‘nın değerlendirilmesi alınacaktır. İdarelerce yapılan değerlendirme sonucunda;
  • ortaya çıkan durumun yükleniciden kaynaklanan bir kusurdan ileri gelmemiş olması,
  • yüklenicinin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmesine engel nitelikte olması ve
  • yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemesi
şartlarının birlikte gerçekleştiğinin tespit edilmesi üzerine süre uzatımı verilmesine veya sözleşmenin feshine karar verilebilecektir. Bilgilerini ve gereğini arz ederim.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalım

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri ve Şantiye Görüntüleri ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalımda yayınlıyorum. Bunun yanında yakında Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili eğitim videolarımı da yayınlamaya başlayacağım.

Gelişmelerden haberdar olmak için Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalıma abone olmayı, videolarımı beğenmeyi ve paylaşımlara yorum yapmayı ihmal etmeyin. Teşekkürler.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalım Kaynak; COVID-19 Salgınının Kamu İhale Sözleşmelerine Etkisi ile İlgili 2020/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP #mithatgüney / @mithatgny www.mithatguney.com Bu haber, turkinsa.org.tr internet sayfasında da tarafımdan paylaşılmıştır.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.