- Mobil Reklam Alanı -
Ana Sayfa Haberler İstanbul Çok Amaçlı Acil Durum Hastaneleri

İstanbul Çok Amaçlı Acil Durum Hastaneleri

Çok amaçlı acil durum hastanelerinin salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması da hedefleniyor.

0

Acil Durum Hastanelerinde Son Durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklama sonrasında temelleri atılançok amaçlı acil durum hastanelerinin” inşaat çalışmalarında sona gelindi. Çok amaçlı acil durum hastanelerinin salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması da hedefleniyor.

Hastanelerden birine “Hocaların hocası” olarak da anılan Prof. Dr. Murat Dilmener, diğerine ise Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz‘ün isimleri verildi. Atatürk Havalimanı yerleşkesindeki hastanede Prof. Dr. Murat Dilmener’in, tabelası asılırken; Prof. Dr. Feriha Öz’ün adının verildiği Acil Durum Hastanesi hizmete girdi. İstanbul Sancaktepe’deki hastane Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla açıldı.

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Açıldı

Yaklaşık 45 günde tamamlanan hastanenin yapımında dört bin kişi çalıştı.  125 bin metrekare alana kurulan hastane 75 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 1008 yatak kapasitesiyle sağlık sistemine önemli katkılar sunacak hastanede istenildiğinde her oda yoğun bakıma da dönüştürülebilecek.

Açılışta konuşan Bakan Koca, şunları söyledi: ” Bu başarı sağlığa yapılan yatırımın önemini gösterdi. Sayın Feriha Öz sadece yaşarken değil ölümüyle de patoloji biliminin önemini bizlere anlattı. Onun hatırasını yaşatmasını diliyorum bu projenin. Buralarda görev alacak arkadaşlarımın hocalarının adına layık bir anlayışla hizmet bayrağını taşıyacağına şüphe duymuyorum. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakan Koca’dan sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizler ülkemize hizmet eden isimleri unutmayız. İşte vefamızı buralarda onların isimlerini yaşatarak gösteriyoruz. Genel sağlık sistemini ülkemizde kurmuş olmanın önemini salgın döneminde daha net gördük. Genel sağlık sigortasıyla vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Özel sağlık kuruluşlarından hizmet almak isteyenler de oldukça makul bir rakam ödeyerek bu imkandan yararlanıyor. Diğer ülkelerin hiçbirinde böyle bir sistem yok. Dünyanın dört bir yanından heyetler bu sistemi incelemek için geliyor.” açıklamasında bulundu.

Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi Tamamlanmak Üzere

Aynı şekilde T.C. Sağlık Bakanlığı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi” için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı inşaat alanında yoğun hareketlilik görülürken, hastane bahçesinde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına da başlandı. 125 bin metrekare alana kurulan hastane 75 bin metrekare kapalı alana sahip durumda. 1008 adet yatak kapasiteli sağlık merkezinde istenildiğinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilecek.

Her iki sağlık merkezi de ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla birlikte tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip durumda. Bu kapsamda her iki hastanede de 500 araçlık otopark, 16 ameliyathane, 36’sı diyaliz ve yoğun bakım altyapısına sahip 576 banyolu hasta yatak odası, 36’sı diyaliz hasta altyapısına sahip 432 yoğun bakım yatağı, 36 acil müşahede yatağı, 8 triaj, 2 CRP, 4 tomografı, 4 MR, 2 x-ray odası bulunuyor.

Bu haberler aa.com.tr de 27.05.2020 tarihinde ve www.sozcu.com.tr/ de 29.05.2020 tarihinde haber olarak yayınlanmıştır. Yeniden düzenleyen inşaat mühendisi Gülcan Ay gulcanbrg@gmail.com

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Exit mobile version