- Mobil Reklam Alanı -
Ana Sayfa Haberler Mimari ECO FLOATING HOTEL

ECO FLOATING HOTEL

Dönerek kendi elektriğini üretecek, yüzen 5 Yıldızlı Bir Otel

0
- Mobil Reklam Alanı -

Bir Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu tarafından Katar’da inşa edilecek yüzen, çevre dostu bir otel tasarladı. 380.000 metrekarelik inşaat alanı olan otelde okyanus manzaralı balkonlu 152 adet oda, kapalı ve açık yüzme havuzları, spa, spor salonu ve minyatür bir golf sahası yer alacak.

Otel yavaşça dönerken, tam dönüşünü 24 saatte tamamlarken, odaların manzarası da değişecek. Rotasyonu gemilerde kullanılan benzer bir teknoloji kullanılarak sağlanacak. Tasarımda çatıdan gelen yağmur suyu toplayıcıları ve denizden su elde etmek için bir su arıtma sistemi de dahil. Tasarım planlarına göre gıda atıklarının çevre düzenlemesi için gübre olarak kullanılması ve otelin atık sularının çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılması sistemi de mevcut.

Konuklar otele tekneyle veya kıyıya bağlanacak 140 metrelik bir iskele ile ulaşabilecekler.

Projede çalışan mimarlardan Kübra Türk, henüz otelin inşaatına başlanmadığını, fizibilite çalışmaları ve teknik değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi. Tasarım firması, otelin Katar’da inşa edilmek üzere yapıldığını  ama proje hareket edebildiğinden hemen hemen her yere taşınabileceğini ifade etmektedir. 

Projenin ayrıntıları için TIKLAYINIZ

Bu yazı www.dailymail.co.uk’da yayınlanmıştır. Düzenleyen inşaat mühendisi Gülcan Ay

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Exit mobile version