- Mobil Reklam Alanı -
Ana Sayfa Haberler Sektörel Orta Hasarlı Ağır Hasarlı Kabul Edilecek!

Orta Hasarlı Ağır Hasarlı Kabul Edilecek!

0
- Mobil Reklam Alanı -

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili yayımlanan Genelgede orta hasarlı binaların, ağır hasarlı olarak kabul edileceği belirtildi.

6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle Afet Bölgesi olarak kabul edilen yerlerde orta hasarlı olarak tespit edilen ancak güçlendirilmesi fen ve sanat kurallarına göre elverişli olmadığı için yıktırılan konut, işyeri ve ahırla ilgili olarak ağır hasarlıya ilişkin hükümleri uygulanır açıklaması yer aldı.

Bu Genelge kapsamında ağır hasarlı olarak kabul edilen orta hasarlı bina bağımsız bölümlerinden hak sahibi olanlar, yeni bir hak sahipliği işlemi tesis edilmesine gerek kalmaksızın yeni bina yapımı için kredi verilmesi imkânından faydalandırılır.

Genelgede; 29.12.2023 tarihinden sonra hak sahibi kabul edilecek olan otta hasarı bina sahiplerine, hak sahipliği nihai kararlarının ilanı tarihinden başlamak üzere güçlendirme ruhsatı başvurusu için 45 gün, yetkili idarelere yapı ruhsatı düzenlenmesi için ise 90 gün süre verilir  diye belirtilmektedir.

Yazı, https://www.aksutvhaber.net/ te yayılanan haberden inşaat mühendisi Gülcan Ay tarafından düzenlenmiştir.

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Exit mobile version