Çiğli’ye Tramvay Müjdesi!

Kısa bir süre önce faaliyete geçen Karşıyaka Tramvayı’na ek olarak, Çiğli yönüne uzatılacak bir tramvay hattı valilik tarafından onaylandı ve ÇED süreci başlatıldı. 

0
2969
tramvay

Çiğli Tramvay Projesi’nde Son Durum

Kısa bir süre önce faaliyete geçen Karşıyaka Tramvayı’na ek olarak, Çiğli yönüne uzatılacak bir tramvay hattı valilik tarafından onaylandı ve ÇED süreci başlatıldı.

Projenin geleceği ile ilgili olarak ise önemli bir gelişme yaşandı. “Çiğli Tramvay Hattı” projesi için hazırlanan dosya İzmir Valiliği’ne sunuldu. Yapılan değerlendirmelere göre, dosya Çevresel Etki Değerlendirilmesi, yönünden uygun bulundu ve ÇED süreci başlatıldı.

İKİ ETAP HALİNDE YAPILACAK

Çiğli’de oturan vatandaşların ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak olan tramvay hattı, 14 istasyon olacak. İki etap halinde yapılacak olan hattın ilk etabının 2019, ikinci etabının ise 2021 yılında tamamlanması bekleniyor.

250 milyon TL’ye mal olması beklenen 11 kilometrelik hatta 14 istasyon olacak. Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’ndan başlayacak olan tramvay, Atatürk Organize Sanayisi’ne uzayacak.

Tramvayın ilk etabı Ataşehir-Çiğli İZBAN-Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi arası olacak. İkinci etap ise Ata Sanayi Sitesi, Katip Çelebi Üniversitesi üzerine Atatürk Organize Sanayi Sitesi’nden geçerek İstasyonaltı Mahallesi kavşağındaki hat ile birleşerek Ataşehir İstasyonu’nda son bulacak.

YAYA VE BİSİKLET ERİŞİMİ İÇİN ÜST GEÇİT

Proje kapsamında Mavişehir ile Ataşehir arasındaki yaya ve bisiklet erişimi ile ilgili talepler üzerine, bu bölgede bir de üst geçit yapılacak. İzmir Çevreyolu üzerinden ve Atakent Kavşağı’nın batısından geçmesi planlanan hat ile birlikte bisiklet ve yaya yolunun da yer aldığı bir üst geçit yapılacak.

“Çiğli’ye Tramvay Müjdesi!” başlıklı yazı rayhaber.com sitesinden alınmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER

www.ismailenes.com / www.ensmuhendislik.com

@insaportcom @ismaileness

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.