Gülermak Romanya’da Yeni Sözleşme İmzaladı!

0
621
metrorex-gulermak

Gülermak Romanya’da Yeni Sözleşme İmzaladı!

Romanya Otonom Metro İşletme Müdürlüğü, Bükreş Metrosu Metrorex – S.A. tarafından açıklanan duyuruya göre 2 Mayıs 2023 tarihinde Gülermak Ağır Sanayi İnşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA. ile metro ağının Henri Coanda Uluslararası Havaalanı ile bağlantısı (Karayolu 6. 1 Mai – Otopeni). Lot 1.2: Tokyo – Otopeni Havaalanı için direnç yapısının tasarım ve uygulaması işine ait sözleşmeyi imzalandı.

Sözleşmenin değeri KDV hariç 1.278.415.271,87 lei’dir. Sözleşmenin tahmini süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 48 aydır.

metrorex-m6-gulermak

İhale, SEAP’ta ‘En iyi kalite-fiyat oranı’ kriterine dayalı olarak sınırlı teklif usulüyle verilen
Metro Hattı 6’nın Kuzey bölümü Tokyo – Otopeni Havalimanı projesi, 7,6 km’lik bir rotaya ve 6 adet istasyona sahip olacaktır.

Toplam uzunluğu 14,2 km ve 12 metro istasyonu olan, 12 yeni metro treninin hizmet vereceği Magistrala 6 ‘Metro ağının Henri Coanda Uluslararası Havaalanı ile Bağlantısı’ Projesi, uygulanması yoluyla, trafik sıkışıklığını, yol kazalarını ve hava kirliliğini azaltarak bölgesel ekonominin geliştirilmesi ve kentsel çevrenin iyileştirilmesi, ulusal çıkarlara sahip bir kamu yararı projesi amaçlanmaktadır.

Metro Line 6’nın işletmeye alınmasıyla ulaşılacak özel hedefler:

• Bükreş Şehri ile Henri Coanda Uluslararası Havalimanı – Otopeni arasındaki bağlantının kolaylaştırılması ve aynı zamanda toplam inşa uzunluğu 14,2 km ve 12 istasyon sayısına sahip olacak bir metro ulaşım hattı vasıtasıyla mevcut metro ağının genişletilmesi.
• Hizmet verilen koridorda seyahat süresini kolaylaştıran bir ulaşım sistemi sağlayarak yolcuların konforunu ve trafik verimliliğini artırmak.
• Proje, bu özel hedeflere ulaşarak, aşağıdaki genel hedeflere ulaşılmasına dolaylı olarak katkıda bulunur:
• Yeni yer altı ulaşımının sağlayacağı zaman tasarrufu ile ulaşımın ticari hız açısından etkinliğinin artırılması.
• Hem kamu hem de özel karayolu taşımacılığını hafifleterek kirliliğin (egzoz gazları, gürültü, titreşimler) azaltılması ve çevresel koşullar açısından yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için önemli sonuçlar.
• Karayolu taşımacılığına kıyasla metro taşımacılığının cazibesini artırmak, sonuç olarak kaza sayısını azaltmak, yol bozulmasını azaltmak, yakıt ve bakım tasarrufu sağlamak, seyahat süresini kısaltmak vb.

“Gülermak Romanya’da Yeni Sözleşme İmzaladı!” başlıklı haber metrorex.ro sitesinden alınarak tarafımca düzenlenmiştir.

Düzenleyen: İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER

www.ismailenes.com / www.ensmuhendislik.com

@insaportcom @ismaileness

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.