Ana Sayfa Haberler Güven Endeksi İnşaat Sektöründe Düştü!

Güven Endeksi İnşaat Sektöründe Düştü!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi inşaat sektöründe düştü! Şubat ayında Ocak ayına göre %5,7 azaldı.

0
1273
İnşaat Sektörü Güven Endeksi

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi inşaat sektöründe düştü! Şubat ayında Ocak ayına göre %5,7 azaldı.

Hizmet Sektörü Güven Endeksi 98,5 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ocak ayında 95,2 iken, Şubat ayında %3,4 oranında artarak 98,5 değerini aldı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi endeksi %4,0 artarak 105,7 oldu. Son üç aylık dönemde iş durumu endeksi %3,2 artışla 95,1 değerini aldı. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep endeksi ise %2,9 artarak 94,6 oldu.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi 102,9 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Şubat ayında %2,0 oranında azalarak 102,9 değerini aldı. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, mevcut mal stok seviyesi endeksi %3,0 azalarak 107,8 oldu. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi %0,6 azalarak 105,0 değerini, son üç aylık dönemde iş hacmi satışlar endeksi ise %2,4 azalarak 95,7 değerini aldı.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi 74,5 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 78,9 iken, Şubat ayında %5,7 oranında azalarak 74,5 değerini aldı. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi %5,1 azalarak 88,5 oldu. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise %6,5 azalarak 60,4 değerini aldı.

İnşaat sektöründe Şubat ayında girişimlerin %35,2’si faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, %64,8’i ise faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduğunu belirtti. İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan en önemli temel faktörlerden; “finansman sorunları” Ocak ayında %48,5 iken Şubat ayında %42,1, “talep yetersizliği” Ocak ayında %36,1 iken Şubat ayında %34,7 ve “hava şartları” Ocak ayında %15,5 iken Şubat ayında %18,3 oldu.

“Güven Endeksi İnşaat Sektöründe Düştü!” başlıklı yazı tr.investing.com sitesinden alınmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER

www.ismailenes.com / www.ensmuhendislik.com

@insaportcom

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.