1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları 250nci metrede!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları hızla yükselmeye devam ediyor. Son yapılan çalışmaların ardından köprünün ayaklarının uzunluğu 250nci metreye ulaştı.

0
1715

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları hızla yükselmeye devam ediyor. Son yapılan çalışmaların ardından köprünün ayaklarının uzunluğu 250nci metreye ulaştı.

32 bloktan oluşacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları 318 metreyi bulacak

Tamamlandığında 318 metrelik uzunluğuyla 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni simgeleyecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü‘nün ayakları yükselmeye devam ediyor. Temeli 18 Mart 2017’de atılan ve Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Şekerkaya ile Gelibolu’nun Sütlüce mevkii arasında yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları 250nci metreye ulaştı.

Alınan bilgiye göre yapılan son çalışmalar ile tarihi köprünün, Çanakkale Boğazı‘nın her iki yakasında bulunan deniz içindeki kesonları üzerine 26. blokları yerleştirildi ve köprünün ayak uzunluğu 250 metreye ulaştı. Dolayısı ile köprü ayaklarının tamamlanmasına 68 metre kalmış oldu.

Köprü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil etmekte

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil eden köprü 32 bloktan oluşacak. Kulelerin en ucunda ise Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Seyit Onbaşı’nın sırtlayarak namluya sürdüğü top mermisi tasviri yer alacak.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını temsilen orta açıklığı 2023 metre olarak tasarlandı. Bu açıklık ile köprü, dünyanın en uzun kuleler arası açıklığa sahip asma köprü olması özelliğini taşıyor. Köprünün hizmete girmesi ile birlikte boğazın iki yakası arasındaki ulaşım mesafesi 6 dakikaya inecek.

Bölgeye ciddi faydalar sağlayacak olan köprünün, özellikle Lapseki’ye yatırımcı talebini arttıracağı tahmin ediliyor.

18 Mart 2022’de tamamlanarak hizmete açılması hedeflenen 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü;

  • 1 asma köprü,
  • 2 yaklaşım viyadüğü,
  • 4 betonarme viyadük,
  • 6 alt geçit köprüsü,
  • 38 üst geçit köprüsü,
  • 5 köprü,
  • 43 alt geçit,
  • 115 çeşitli ebatlarda menfez,
  • 12 kavşak,
  • 4 otoyol hizmet tesisi,
  • 2 bakım işletme merkezi ve
  • 6 ücret toplama istasyonundan oluşacak.

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ayakları 250 metreye ulaştı başlıklı haber, iha.com.tr internet sayfasında Mustafa Uçmaz – Utku Yaşar Cüce tarafından 21 Nisan 2020 tarihinde yayımlanmıştır.

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

#mithatgüney / @mithatgny
www.mithatguney.com

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Önceki İçerikBir milyon yazılımcı projesine nasıl başvurulur?
Sonraki İçerikYapı Ruhsatı Esas Projelerde Şantiye Şefliği
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.