Temmuzda İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz ayı İşgücü İstatistik verilerini yayımladı. TÜİK’e göre ekonomik faaliyet bazında 2018 yılı Temmuz ayında İnşaat Sektöründe İstihdam azaldı.

0
1796

Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz ayı İşgücü İstatistik verilerini yayımladı. TÜİK’e göre ekonomik faaliyet bazında 2018 yılı Temmuz ayında İnşaat Sektöründe istihdam azaldı.

Temmuz Ayında İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı

2017 yılının aynı dönemi ile kıyasladığımızda Temmuz ayında İnşaat Sektöründe istihdam edilenlerin payının 0,7 puan azaldığı görülmektedir. Bunun yanında tarım sektörünün payı 1,2 puan, sanayi sektörünün payı 0,8 puan ve hizmet sektörünün payı 1,1 puan artmış.

TÜİK Temmuz 2018 İşgücü İstatistikleri

TÜİK aylık raporuna göre; Türkiye geneli 15 ve üstü yaş grubundaki işsiz sayısı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 88 bin kişi artmak suretiyle 3 milyon 531 bin kişi oldu. İşsizlik oranı geçtiğimiz yıla göre 0,1 puan artarak yüzde 10,8 seviyesinde gerçekleşti.

İstihdam Oranı yüzde 48,2 Oldu.

2018 yılı Temmuz döneminde istihdam edilenlerin sayısı, bir önceki yıla göre 507 bin kişi artarak 29 milyon 265 bin kişi oldu. Böylelikle istihdam oranı yüzde 48,2 olarak gerçekleşti.

Sektörel bazda bakıldığında, tarım sektörü çalışan sayısında 247 bin kişilik bir azalma görülürken, tarım dışı sektörlerde istihdam edilenlerin sayısı 755 bin kişi arttı.

Dönemsel bazda toplam istihdam edilenlerin sektörel dağılımı; tarım yüzde 19,7, sanayi yüzde 19,5, inşaat yüzde 6,9 ve hizmet sektörü yüzde 53,9 ile en büyük payı aldı.

İşgücüne Katılma Oranı yüzde 54

2018 yılı Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre işgücüne katılma oranı ise 0,3 puan artarak toplam işgücü 32 milyon 796 bin kişi olarak gerçekleşmiş. Kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 34,7 olarak gerçekleşti.

Kayıt Dışılık Oranı yüzde 34,3 

Temmuz 2018 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,9 puan azalarak yüzde 34,3 olarak gerçekleşti.

Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı yüzde 22,2 olarak gerçekleşti.

Mevsim Etkilerinden Arındırılmış İstihdamda da İşsizlikte de Artış Var

Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam 28 milyon 733 bin kişi olarak tahmin edildi. İstihdam oranı değişim göstermeyerek yüzde 47,4 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 53 bin kişi artarak 3 milyon 562 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı 0,1 puan artarak yüzde 11 oldu.

Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı;

  • tarım sektöründe 3 bin kişi arttı.
  • inşaat sektöründe 52 bin kişi azaldı,
  • sanayi sektöründe 34 bin kişi azaldı
  • hizmet sektöründe 77 bin kişi arttı.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

KaynakTÜİK
Önceki İçerik0
Sonraki İçerik0
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.