Ana Sayfa Haberler 3 Katlı İstanbul Tünel Projesine Ait Planlar Onaylandı!

3 Katlı İstanbul Tünel Projesine Ait Planlar Onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek "3 Katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi"nin plan değişikliğini oy birliğiyle kabul etti.

0
1991

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, İstanbul Boğazı‘nın altından geçecek Anadolu ile Avrupa yakasındaki kara yollarını birbirine bağlayarak ulaşımda büyük rahatlık sağlayacağı belirtilen “3 Katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi“nin plan değişikliği teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.

  • Mega projenin ihalesi için 6 firma davet edildi
  • Mega projenin modeli değişti
  • Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesinde geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü hazırladığı teklif, rapor ve yazıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderdi. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, yapılacak imar değişikliğini, bir rapor haline getirerek Ulaşım ve Trafik ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarına gönderdi.

Plansız Sahada” bulunan kısımları ve bazı yerleri kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilat Teklifi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilat Teklifi, ilgili komisyonlarda görüşüldü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü arasında İstanbul Boğazı’nın altında geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi, imar plan tadilat raporunda, “Güzergahın; kısmen ‘rezerv yapı alanı’ kapsamında kalmakta olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde bulunduğu, kısmen ‘gecekondu önleme bölgesi’ alanı kapsamında kalmakta olup Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yetkisinde bulunduğu, kısmen ‘karayolları kamulaştırma alanı’ kapsamında kalmakta olup Karayolları Genel Müdürlüğü yetkisinde bulunduğu ve yukarıda belirtilen yetki alanları dışında kalan kısımları ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunduğu görülmektedir. Ayrıca teklife ilişkin güzergahın kısmen de ‘Boğaziçi Öngörünüm Alanı’ kısmında kaldığı ve bu alanda da Boğaziçi Kanunu gereğince yetkinin Boğaziçi İmar Müdürlüğünde bulunduğu görülmektedir.” denildi.

“Dünyada eşi benzeri olmayan bir eser”

AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Lütfü Arı ise dünyada eşi benzeri olmayan bir eseri İstanbul’a kazandırma adına atım atmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Bu büyüklükteki, bu boyuttaki bir projeyi bir seferde sanki 12 vururmuş gibi tamamlayıp yapmak mümkün müdür? Eşi benzeri olmayan ve yoğunluk getirmeyecek bir proje. Eğer bir eksiklik varsa, daha iyi bir çözüm bulunmuşsa ve değiştirilmesi gereken bir husus varsa bunların değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması en doğru iştir.”

Konuşmaların ardından Meclis Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet, raporu oylamaya sundu.

İstanbul Boğazı’nın altında geçecek 3 Katlı Tünel projesi, oy birliğiyle kabul edilerek Meclis’ten geçti.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.