2018’in ilk üç ayında, Britanya’nın rüzgar tarlalarında üretilen elektrik, ülkenin sekiz adet nükleer santralinin ürettiği elektrik miktarını aştı. Böylece ülkede ilk kez bir çeyrekte üretilen rüzgar enerjisi miktarı, nükleer enerjiden daha fazla oldu.

0
2037

2018’in ilk üç ayında, Britanya’nın rüzgar tarlalarında üretilen elektrik, ülkenin sekiz adet nükleer santralinin ürettiği elektrik miktarını aştı. Böylece ülkede ilk kez bir çeyrekte üretilen rüzgar enerjisi miktarı, nükleer enerjiden daha fazla oldu. Yenilenebilir enerji endüstrisi bu gelişmeyi ucuz, milli ve yeşil enerji kullanımında doğru yolda oldukları şeklinde yorumladı.

İlk çeyrekte üretilen rüzgar enerjisi, ülkedeki toplam enerji üretiminin yüzde 18,8’ini oluşturdu. Rüzgar enerjisi üretimi doğalgazın ardından ikinci sırada yer aldı. 17 Mart’ta bir süreliğine rüzgar türbinlerinin ürettiği elektrik ülkedeki elektrik tüketiminin neredeyse yarısını karşıladı. Özellikle soğuk kış günlerinde, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü altı günde enerji ihtiyacının yüzde 12 ila 43’ü rüzgar enerjisinden karşılandı.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.