Filistin’in Gazze şehrinde pek çok zor durumun içinde çalışmalarına devam eden Filistinli mühendisler, 4 senenin sonunda deniz dalgasından elektrik üretmeye başladı.

1
1769

Filistin’in Gazze şehrinde yaşayan Filistinli mühendisler, deniz dalgalarından elektrik üretmek amacıyla bir proje başlattı. Sürdürdükleri çalışmalarının dördüncü senesinde, projelerinde başarıya ulaştı. Mushtaha Issa, Mahmoud Murad, Ghazi Sbeih, Tarek Abu Zeid isimli mühendislerin, projeleri ile Gazze’deki elektrik krizine çözmeyi hedefledikleri belirtildi.

Tüm maddi yetersizliklere rağmen deniz dalgalarından elektrik üretmeyi başaran mühendislerin projelerinin açılışını ise Gazze İslam Üniversitesi’nin akademisyenleri gerçekleştirdi.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Kaynakenerjienstitusu.de
Önceki İçerik0
Sonraki İçerik0
Jeo. Müh. İbrahim Hakan DEMİRKAN
1993 de Gaziantep'te doğdu. Babasının öğretmenlik görevi nedeniyle ilk, orta ve lise öğrenimlerini farklı okullarda yaptı. 2010 yılında Arif Nihat Asya Lisesi'nden mezun olduktan sonra aynı yıl Niğde (Ömer Halisdemir) Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümüne başladı. Lisans eğitimi boyunca Uygulamalı Jeoloji üzerine çalıştı. 2015 yılında mezun olduğu üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Mineraloji Petrografi Anabilim dalında yüksek lisansına başladı. Gaziantep Bölgesi Kil Mineralojisi ve Petrografisi üzerine tez çalışmasını sürdürmekte iken, 2017 Yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünü kazandı. Şuan da Gaziantep'te Jeoloji Mühendisleri Odası Tescilli firmasında serbest mühendislik ve müşavirlik yapmakta ve aynı zamanda iki şubesi bulunan okul öncesi eğitim veren eğitim kurumunun kurucu müdürlüğünü yapmaktadır.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.