9 il içerisinde 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Lisesi açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandı.

0
1986

“Milli Enerji Eğitim Hamlesi” adı altında bugün itibari ile 9 il içerisinde 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Lisesi açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandı. Konuya yönelik açıklama ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, meslek liselerinin sadece bir okul meselesi olmadığını, bu durumun bir kalkınma meselesi olduğuna dikkat çekti.

Bu proje ile bilimsel ve teknolojik bilgiyi pratik alana taşıyan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ve enerji sektörüne katkı yapmayı hedeflediklerini belirten Albayrak, enerji sektöründeki teknoloji üretiminin de böylelikle yetkinlik bakımından yükselişe geçeceğini vurguladı.

Donanımlı ve Nitelikli İnsan Kaynağı

Enerji sektörü içerisinde donanımlı ve nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, bu insanların enerji sektöründe yer almasının oldukça önemli olduğunu belirtti.

Nitelikli ve donanımlı insan kaynağının arttırılması ile birlikte Türkiye’nin gelecek hedeflerinin daha uyumlu bir hale getirildiğine dikkat çekildi. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için nitelikli, kalifiyeli insanın gerekli olduğunu vurgulayan Albayrak, açılacak olan liseler ile bu ihtiyacın giderileceğini ifade etti.

Enerjide Hedef Teknoloji ve Üretim

İmza töreninde gerçekleştirmiş olduğu konuşması ile dikkatleri üzerine çeken Berat Albayrak, aynı zamanda enerji sektörü içerisindeki hedeflerinden de bahsetti.

Enerji sektöründeki hedeflerin teknoloji ve üretim yönünde olacağını vurgulayan Albayrak, bu iki unsurun geliştirilmesine yönelik plan ve projelerin yapımına devam edileceğini ifade etti.

Enerji sektöründeki nitelikli eleman sıkıntısının çözümü ile enerji sektörünün gelişimine büyük katkı sunulacağını vurgulayan Albayrak, imzasını atarak konuşmasını tamamladı.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.