Ziraat Bankası ve VakıfBank kredi faizlerini indirdi

Kamu Bankaları kredilerde tekrar faiz indirimi yaptı. Ziraat Bankası ve VakıfBank’ı İş Bankası da takip etti. İşte güncel konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranları.

0
1452

Kamu Bankaları kredilerde tekrar faiz indirimi yaptı. Ziraat Bankası ve VakıfBank’ı İş Bankası da takip etti. İşte güncel konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranları.

Ziraat Bankası kredi faiz indirimi 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Ziraat Bankası’ndan ikinci faiz indirimi kararı geldi. Banka yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, 16 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere banka; kurumsal kredi faiz oranlarını yıllık bazda yüzde 13-15,5 aralığına kadar çekti.

İhtiyaç Kredisi aylık faiz oranları;

  • maaş müşterileri için yüzde 1,25,
  • maaş dışı müşteriler için ise yüzde 1,35.

Konut Kredisi aylık faiz oranları;

  • 500 bin TL ve üzeri kredilerde yüzde 1,19,
  • 500 bin TL altındaki kredilerde yüzde 0,99.

VakıfBank da 16 Eylül’den geçerli olmak üzere üçlü faiz indirimi yaptı

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde üçüncü kez faiz indirimi yaptı.

60 ay vadeye kadar İhtiyaç Kredisi aylık faiz oranları;

  • maaş müşterileri için yüzde 1,25,
  • maaş dışı müşteriler için ise yüzde 1,35.

Konut Kredisi aylık faiz oranları;

  • 500 bin TL ve üzeri kredilerde yüzde 1,15,
  • 500 bin TL altındaki kredilerde yüzde 0,99.

Açıklamaya göre, bireysel faiz indirimi kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0,5, BSMV de bu ücret üzerinden yüzde 5 olacak. Konut kredilerinde ise Banka Sigorta ve Muamele Vergisi muafiyeti olacak.

“Bu olumlu havanın, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacağını ümit ediyoruz”

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konu ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti;

“Merkez Bankası’nın politika faiz oranlarında 325 baz puan indirime gitmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. VakıfBank olarak biz de kısa süre içerisinde üçüncü kez kredi faizlerinde indirime gittik. Bu olumlu havanın, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacağını ümit ediyorum.”

VakıfBank Ticari kredilerde de indirim yaptı

Üstünsalih, bireysel kredilerin yanısıra ticari kredilerde de indirime gittiklerini aktardı. Üstünsalih; “Piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, Türkiye ekonomisine can veren iş dünyasının da bizlerden bir adım beklediğini biliyoruz. Bu sebeple ticari kredilerimizde de faiz indirimi yaptık. Ticari kredilerimizde firma reytingi, verimliliği ve vadeye bağlı şekilde faiz oranlarımızda kademeli olarak indirime gittik. Bu adımların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kamu bankalarının yanı sıra İş Bankası da faiz indiriminde bulundu

İş Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1.17 oranı uygulayacak” denildi.

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası’nın ev kredisi ürünlerine dair detayları ve kredi koşullarını isbank.com.tr ve tüm İş Bankası şubelerinden edinebilirsiniz.

Ziraat Bankası ve VakıfBank kredi faizlerini indirdi başlıklı haber, www.aa.com.tr internet sayfasında 13 Eylül 2019 tarihinde yayımlanmıştır.

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

www.mithatguney.com

#mithatgüney / @mithatgny

Bu haber, www.turkinsa.org.tr internet sayfasında da tarafımdan paylaşılmıştır.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Önceki İçerikYapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik
Sonraki İçerikYeni Nesil Yürüyen Evler
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.