Kasım Ayı Kira Artış Oranı?

TÜİK tarafından her ayın başında açıkladığı enflasyon rakamları önemli gündem oluşturuyor. Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandığında Kasım ayı kira için artış oranı da ortaya çıkmış olacak.

0
864

KİRA ARTIŞINA NASIL KARAR VERİLİYOR?

Kiracılar ve ev sahipleri TÜİK tarafından açıklanacak olan Ekim ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından ekim ayı kira artış oranı da belli olacak. Dolayısıyla bu ay kira kontratı yenilecekler bu oranı baz alacak. Yürürlükteki yasal düzenlemeye göre, kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor.

EKİM AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI MI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), en son Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre, enflasyon eylülde yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 19,58 oldu. TÜFE’de 2021 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %1,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,04, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %16,42 artış gerçekleşti. 2021 Ekim ayı enflasyon rakamları ise 3 Kasım 2021 Çarşamba günü açıklanacak.

Yazı cnn.turk de 02.11.2021 tarihinde haber olarak yayınlanmıştır. Düzenleyen inşaat mühendisi Gülcan Ay

 

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.