İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından 1 -2 Aralık 2018 tarihlerinde “Yapım İşleri Sözleşme ve Hakediş Uygulamaları” ana başlıklı eğitim düzenlendi.

0
2038

Kamu ihale kanunu, kamu ihale sözleşmeleri mevzuatı ve uygulaması alanında Türkiye`nin önde gelen hocalarından Yaşar Gök tarafından verilen eğitime inşaat mühendislerinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü, Körfez Belediyesi ve Kent Konut A.Ş. personeli de dahil olmak üzere yaklaşık 150 kişi katılım gösterdi.

Geniş bir yelpazede birçok eğitim semineri düzenlenleyen İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Sayıştay Başkanlığı`nda Denetçi, Baş Denetçi ve Uzman Denetçi unvanlarıyla görev yapan Kamu İhale Kurulu eski Üyesi Yaşar Gök`ü ağırladı. Yaşar Gök KOTO Meclis Salonu`nda 2 gün süren eğitim seminerinde önemli bilgiler aktardı. Gök, Yapım sözleşmesinin tanımı, unsurları, ilkeleri, türleri ve tarafların yükümlülükleri, Projeler, iş yeri teslimi, malzeme ocakları, teknik personel bildirimi ve sigorta işlemleri, İş programı ve ödenek dilimleri, İşin süresi, süre uzatımı ve gecikme cezası, Fiyat farkları ve yeni birim fiyat uygulaması, Revize birim fiyat uygulaması, İş artış ve eksilişleri, Geçici ve kesin kabul işlemleri, Fesih ve tasfiye işlemleri, Geçici ve kesin hakediş raporları, Hakediş ödemelerinden yapılacak kesintiler, İdare görevlerini, yüklenicilerin ve alt yüklenicilerin sorumlulukları ve diğer sözleşme ilişkileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Son derece verimli geçen eğitimden oldukça memnun ayrılan katılımcılar İnşaat Mühendisleri Odası`na teşekkür ettiler.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.