Gaziantep Ticaret Odası Otopark Yönetmeliği ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş ve öneri talebinde bulunmuştur.

0
1839

Gaziantep Ticaret Odası Otopark Yönetmeliği ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş ve öneri talebinde bulunmuştur. Bu talebinde, binalarda yapılacak otoparkların kapalı olma zorunluluğu olup olmadığı, açık otopark yapılıp yapılamayacağı, LPG’li araçların kapalı otoparklara giriş yapıp yapamayacağı hususlarında görüş öneri istemiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili yönetmelik maddelerine yer verilmiştir.

Bakanlık görüşü, “Bu kapsamda Otopark Yönetmeliğinin 4. maddesinin (1/e) bendinde belirtilen istisnalar hariç otopark ihtiyacının açık ya da kapalı olarak öncelikle parselinde karşılanması gerektiği, anılan yönetmelikte bina otoparklarının kapalı yapılması zorunluluğuna ilişkin herhangi bir hüküm bulunmadığı ve parsel büyüklüğünün elvermesi durumunda otopark ihtiyacının açık otoparktan karşılanabileceği ya da parsel büyüklüğünün açık otopark çözümüne elverişli olmaması halinde mimari projesi özelinde değerlendirilerek bina içinde kapalı olarak karşılanabileceği düşünülmekle birlikte; otoparkların “açık veya kapalı” olarak tasarlanması konusunun, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile Otopark Yönetmeliğindeki şartlar gözetilmek suretiyle, yalnızca emsal (KAKS) ve taban alanı kat sayısı hesaplarında dikkate alınması gereken bir husus olduğunun hatırlatılmasında fayda görülmektedir.” denilmiştir.

Bununla birlikte, “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin “Otoparklar” başlıklı 60. maddesinin 4. fıkrası ile LPG veya sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yakıt sistemli araçların kapalı otoparklara alınmayacağı hüküm altına alınmıştır.” denilerek LPG’li araçların hiçbir şekilde kapalı otoparklara alınmayacağı bildirilmiştir.

 

Görüş ve öneri sunulan ilgili yazı için TIKLAYINIZ.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.