"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

0
2118

“2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” kapsamında, kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamalarının etkililiğini artırmak ve piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak adına Gayrimenkul Değerleme Sistemi gibi önemli konularda değişiklik yapılacak.

1-) İmar denetim sistemi kurulacak

İmar planı izleme, değerlendirme ve denetim sistemi kurulacak. İmar planlarını izleme ve denetim için model alternatifleri geliştirilecek. İmar uygulamalarının yaygınlaştırılmasna destek verilecek, imar hakkı transferi, trampa ve değer esaslı imar uygulamaları gibi alternatif yöntemler için yaygınlaştırma çalışmaları yapılacak ve eğitimler gerçekleştirilecek.

2-) Mimari yapılaşmanın kuralları belirlenecek

Mimari ve şehircilik bakımından özgün değerlere sahip yörelere ilişkin planlama ve mimari yapılaşma kurallarının yazılması desteklenecek ve bu kapsamda çalışmalar yürütülecek.

3-) Gayrimenkul değerleme sistemi geliştirilecek

Gayrimenkul Değerleme Sistemi için gerekli olan yasal, kurumsal ve teknik altyapıya dair düzenleme ve iyileştirme önerileri geliştirilecek. Toplu değerleme sistemine yönelik veri ve değerleme standartları oluşturulacak.

4-) Kentsel dönüşüme yeni strateji

Kentsel dönüşümde öncelikle afet riski taşıyan alanların sosyal, ekonomik ve çevresel boyutlar dikkate alınarak yenilenmesi, daha dirençli hale getirilmesi ve kentsel ekonominin yaşam kalitesiyle birlikte güçlendirilmesi için çalışmalar yürütülecek. Bu doğrultuda riskli alanlara yönelik kentsel dönüşüm uygulamaları için ulusal ve yerel düzeyde önceliklendirme yapılacak ve stratejiler geliştirilecek.

5-) Barınma ihtiyacı raporu hazırlanacak

Konut projelerinde dar gelirliler, engelliler, yaşlılar, kadınlar, öğrenciler gibi dezavantajlı grupların barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir araştırma raporu hazırlanacak.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.