TOKİ ikinci indirim kampanyası yarın başlıyor!

TOKİ’nin 2019 yılı ikinci indirim kampanyası 23 Eylül’de başlayacak. Kampanya ile, borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına indirim imkanı sunuluyor. Kampanyadan kimler yararlanabilecek?

0
1294

TOKİ’nin 2019 yılı ikinci indirim kampanyası 23 Eylül’de başlayacak. Kampanya ile, borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına indirim imkanı sunuluyor.

İkinci indirim kampanyası 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından düzenlenen ikinci indirim kampanyası dahilinde konut ve işyeri almak isteyen alıcılar, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren başvuru yapabilecekler.

Borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik tertip edilen 2019 yılının ikinci indirim kampanyasına başvurular yarın başlıyor.

Peşin ödemelerde yüzde 22 indirim yapılacak

Konu ile ilgili TOKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ikincisi düzenlenen kampanyada alıcılara peşin ödemelerde yüzde 22 indirim yapılacak.

Borç bakiyesinin tamamını kapatamayacak vatandaşlar da ikinci indirim kampanyası kapsamından yararlanabilecekler. Başvuranlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden daha az olmamak kaydıyla yaptıkları peşin ödemelerden yüzde 22 indirim alacaklar.

Kampanya 18 Ekim’e kadar sürecek

Kampanya kapsamında indirimden yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 23 Eylül Pazartesiden başlayıp, 18 Ekime kadar borçlu oldukları bankaya başvurabilecek.

  • 18 Ekim sonrasında yapılacak başvurularda söz konusu indirim geçerli olmayacak.
  • İkinci indirim kampanyası uygulaması kapsamında olan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi borçlarının bulunmaması gerekiyor.
  • Kampanyadan, satışları 2018’in haziran ayı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksidi yine 2018’in haziran ayı sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri sahipleri yararlanabilecek.
  • Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil değildir.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler Konut Kredisi kullanabilirler

2019 yılı ikinci indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi‘ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisine başvurup, yararlanabilirler.

TOKİ’nin indirim kampanyası başlıyor başlıklı haber, trthaber.com internet sayfasında 22 Eylül 2019 tarihinde yayımlanmıştır.

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

www.mithatguney.com

#mithatgüney / @mithatgny

Bu haber, turkinsa.org.tr internet sayfasında da tarafımdan paylaşılmıştır.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Önceki İçerikDünya Yeşil Bina Haftası
Sonraki İçerikKandıra Gıda İhtisas OSB inşaatı başladı!
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.