Ana Sayfa Haberler TOKİ’nin Yüzde 24 İndirim Kampanyası Sona Erdi!

TOKİ’nin Yüzde 24 İndirim Kampanyası Sona Erdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ağustos ayı sonunda kamuoyuna duyurulan yüzde 24 İndirim Kampanyasından toplamda 13 bin kişinin yararlandığı ifade edildi.

0
1863

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ağustos ayı sonunda kamuoyuna duyurulan yüzde 24 İndirim Kampanyasından toplamda 13 bin kişinin yararlandığı ifade edildi.

TOKİ’nin 21 Eylül’de başlattığı yüzde 24 İndirim Kampanyası sona erdi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, “TOKİ’nin yüzde 24 İndirim Kampanyası kapsamında 13 bin 321 kişi yararlandı. Kampanya dahilinde kısmi ödemeler ile birlikte toplamda 588 milyon 575 bin Türk Lirası hasılat elde edildi.” açıklaması yaptı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan, yüzde 24 erken ödeme indirimi kolaylığı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Turan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlar olmak üzere, TOKİ’den sosyal konut satın alanlar için bu yüzde 24 İndirim Kampanyası ile önemli bir fırsat sunduklarının altını çizdi.

Yastık Altı Birikimler değerlendirildi

Toplu Konut İdaresi Başkanı Turan; “TOKİ’nin yüzde 24 indirim kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanyadan toplamda 13 bin 321 kişi yararlandı. Kısmi ödemeler ile birlikte toplam 588 milyon 575 bin lira hasılat elde edildi.” şeklinde ifade etti.

Turan, bu kampanyanın 2018 yılı içerisinde düzenlenen ikinci indirim kampanyası olduğunun altını çizdi. Kampanya dahilinde esnek ödeme seçeneği sunduklarını vurgulayan Turan, borç bakiyesinin tamamını kapatamayacak vatandaşların da kampanyadan yararlandığını belirtti. Bu kapsamda bin 907 vatandaşın 64 milyon 260 bin lira peşin ödeme yaptığını aktardı.

Ergün Turan, kampanya katılan vatandaşların yüzde 97’sinin borçlarını “yastık altı” denilen kişisel tasarruflarıyla kapattığını, bu doğrultuda 570 milyon liranınpiyasaya girdiğini kaydetti.

Turan, sektörel bazda alt sektörleriyle birlikte inşaat sektörünün, her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti. İnşaat sektörünün, Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ettiğini vurgulayan Turan; “İnşaat sektörü, çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda, itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kampanya Prosedürü

İlgili kampanya hakkında Ağustos ayı sonunda yapmış olduğu açıklamada Turan, kampanyaların belirli prosedürlere ve vatandaşların durumuna göre yapıldığını dile getirmişti. Başkan Turan;

“Yaz aylarında indirim kampanyası yaptığımızda birçok vatandaşımız köyünde ve tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamızı bahar ayında yapıyoruz. Kampanyadan yaklaşık 192 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanmasını bekliyoruz. Kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi‘ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler.” şeklinde açıklamıştı.

Kaynak; AA Muhabiri, Mehmet Tosun

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

KaynakAA
Önceki İçerik0
Sonraki İçerik0
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

error: Content is protected !!

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.