Trakya’da doğalgaz heyecanı

Norveçli ve Kanadalı firmalar, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yürüttüğü keşif çalışmalarında bir köylünün tarlasında 286 milyar metreküplük doğal gaz rezervi tespit etti.

0
1534

Norveçli ve Kanadalı firmalar, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yürüttüğü keşif çalışmalarında bir köylünün tarlasında 286 milyar metreküplük doğalgaz rezervi tespit etti.

Norveçli  Equinor ve Kanadalı Valeura firmasının Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yürüttüğü keşif çalışmaları kapsamında 286 milyar metreküplük doğalgaz rezervi tespit edildiği belirtildi. Yukarısırt Köyü Muhtarı Şerif Yıldırım, köylerinde çıkan doğalgazın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, 1 yıldan beri devam eden çalışmalarda diğer bölgelerde de gaz bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin tahıl ambarı Trakya’da, yeraltı zenginlikleri ile de dikkat çekiyor. Tekirdağ’da son günlerde yeraltı zenginlikleri konusunda gelen haber heyecanla karşılandı. Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmasının Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yürüttüğü keşif çalışmaları kapsamında 286 milyar metreküplük doğalgaz rezervi tespit edildiği belirtildi.

Bölge sakinleri, doğalgazdan umutlu olduklarını ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacağını ifade ettiler.

Türkiye’nin 5 yıllık doğalgaz ihtiyacına denk geliyor;

Firma, Muratlı ilçesine bağlı Yeşilsırt, Yukarısırt ve Karacakılavuz köylerinde keşif çalışmalarına devam ederken, söz konusu 286 milyar metreküp doğalgaz rezervinin ise Türkiye’nin 5 yıllık doğalgaz ihtiyacına karşılık geldiği ifade edildi. Türkiye’nin yıllık gaz ihtiyacı açıklanan verilere göre yıllık 50 milyar metre küp olarak belirtiliyor.

Köylü olarak çok mutluyuz;

Mahalle sakinlerinden Burak Yıldırım ise, “Köyümüzde doğalgaz rezervi bulundu, bundan dolayı çok mutluyuz. İnşallah ilerleyen zamanlarda bütün her yerde bulunur. Köylü olarak çok mutluyuz. İnşallah devamı gelir. Bulunan doğalgaz kullanıma da açılırsa vatandaş olarak çok mutlu olacağız” diye konuştu.

 

Kaynak: Trakya’da 286 Milyar Metreküplük Doğalgaz Heyecanı‘ başlıklı haber 21 kasım 2019 tarihinde sanal şantiye sitesinde yayınlanmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. Tarık AMİL

e-posta: tarik_amil12@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.