Yeni Elektrik’e İflas Kararı

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından iş insanı Ünal Aysal’ın İtalyan ortaklı elektrik firması Yeni Elektrik Üretim Anonim Şirketi hakkında iflas kararı verildi. Şirketin karara itiraz edeceği öğrenildi.

0
1931

Bankalar Yeni Elektrik’in 560 milyon dolar tutarında kredi borcunu yeniden yapılandırmasını reddetti. Mahkeme ise bu gelişme üzerine 865 megawatt (MW) kurulu güçte doğal gaz çevrim santrali işleten şirketin faaliyetlerinin durdurulması kararını verdi.

Yeni Elektrik’in %60’ına sahip olan Unit Group tarafından Reuters’a yapılan açıklamada mahkeme kararının tebliğ edilmesinin ardından temyiz için bir üst mahkemeye başvurulacağı ifade edildi.

Yeni Elektrik’te İtalyan Ansaldo Energia’nın %40 payı bulunuyor. Yeni Elektrik borçlarını refinanse etmek için Ağustos 2017’de anlaşma yapmıştı.

Açıklamada şu ifade yer aldı:

“Kreditor bankalar ile yapılan müzakerelerden gaz çevrimli santrallerin geleceğine dönük olumlu bir netice alınamadığı için komiser raporlarının lehte olmasına ve tamamı yabancı ortakların içeri koyduğu 500 milyon dolarlık sermaye yapısına rağmen, tamamen ekonomik konjonktürden kaynaklanan sebeplerle bakiye 560 milyon USD borç için, kredi yapılandırma talebi reddedilmiş ve mahkeme tarafından bu işletmenin faaliyetlerinin durdurulma kararı alınmıştır.”

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.