Yeni yılda tapu devrinde büyük kolaylık!

Yeni yıl ile birlikte tapu kanununda yapılan düzenleme ile mülkiyet devrini içeren sözleşmeler, tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları halinde de satış, bağış ve mal değişim işlemleri gerçekleştirilebilecek.

0
2089

Yeni yıl ile birlikte tapu kanununda yapılan düzenleme ile mülkiyet devrini içeren sözleşmeler, tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları halinde de satış, bağış ve mal değişim işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Tapuda büyük kolaylık

Yeni yıldan itibaren tarafların farklı tapu müdürlüklerinde bulunmaları halinde de satış, bağış ve mal değişim işlemleri gerçekleştirilebilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Tapu kanununda yapılan düzenleme ile mülkiyet devrini içeren sözleşmeler, yeni yıldan itibaren tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları hâlinde de gerçekleştirilebiliyor. Örneğin alıcının Almanya’da, satıcının ise Burdur’da olduğu bir devir işlemi için, taraf iradeleri resmî görevliler tarafından ayrı ayrı alınarak sözleşme tamamlanabiliyor” dedi.

Taraflar aynı anda hazır bulunmak zorunda

Konuyla ilgili açıklamara devam eden Özelmacıklı; bu tür işlemlerde akdin taraflarına, randevu saatinin mesajla bildirileceğini belirterek şöyle devam etti; “Taraflarının imza aşamasında aynı anda ilgili tapu müdürlüklerinde hazır bulunmaları gerekecek. Her iki birimdeki görevli personelce tarafların aynı anda ilgili birimlerde bulunup bulunmadığı görüntülü ve sesli araçlar ile teyit edilecek. Tarafların aynı anda birimlerde hazır bulunmamaları halinde imzaları alınmayacak. Bütün imzalar tamamlandıktan sonra resmi senet görevli personel tarafından elektronik imza ile elektronik ortama aktarılarak resmi senedi hazırlayan birime gönderilecek.” dedi.

 

Kaynak: Tapu devri işlemlerinde yeni dönem başladı‘ başlıklı haber 3 Ocak 2020 tarihinde İNTERNETHABER sitesinde yayınlanmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. Tarık AMİL

e-posta: tarik_amil12@hotmail.com

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.