A-TECH Fuarı, Ankara Congresium Fuar Merkezi’nde Başlıyor!

Geleceğin evlerinde kullanılacak teknolojilerin görücüye çıkacağı A-TECH Fuarı, 22 Kasım Perşembe günü Ankara Congresium Fuar Merkezi’nde başlıyor.

0
1940

Geleceğin evlerinde kullanılacak teknolojilerin görücüye çıkacağı A-TECH Fuarı, 22 Kasım Perşembe günü Ankara Congresium Fuar Merkezi’nde başlıyor.

A-TECH Fuarı

Geleceğin evlerinde kullanılacak teknolojilerin görücüye çıkacağı A-TECH Fuarı, 22 Kasım perşembe günü, Artı2 Fuarcılık öncülüğünde, Ankara Congresium Fuar Merkezi’nde başlıyor.

DHA muhabirinin yaptığı habere göre; fuarda elektrik sektörünün devleri, geleceği değiştirecek akıllı bina teknolojilerini tanıtacak. Artı2 Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İpekçi, “22-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu fuarda üreticiler akıllı binalarda kullanılan son teknolojik ürünlerini tanıtma imkanı bulacak.” dedi.

5 Bin Ziyaretçi bekleniyor

‘Kamu ve özel sektörü buluşturan fuar’ mottosuyla A-TECH – Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı, ikinci kez Ankara Congresium Fuar Merkezi’nde Perşembe günü başlayacak. Akıllı bina teknolojileri ve elektrik sektörünün üretici, dağıtıcı ve kullanıcılarını bir araya getiren A-TECH Fuarı’na yaklaşık 100 katılımcı firma stantlarıyla ev sahipliği yapacak. 22 Kasım da başlayacak olan fuar, 25 Kasım’a kadar açık olacak. Fuarda ziyaretçilerin yüzde 98’inin sektör temsilcilerinden oluşması ve 5 bin ziyaretçi sayısına ulaşılması bekleniyor.

Yeni Teknolojiler sergilenecek

İpekçi, özel sektör firmalarının; kamu çalışanlarıyla birebir görüşmeyi ve üretimdeki son teknolojiyi onlara anlatma fırsatını yakalayacaklarını vurguladı.

Fuarda Kamu çalışanlarının ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geleceklerini ifade eden İpekçi, Kamu kurumlarının ve çalışanların şu ana kadar ulaşamadıkları ya da yeni olan teknolojiyi görüp bilgi sahibi olma imkanı bulacaklarını söyledi. İpekçi;

“Yeni üretilen ürünlerdeki tanıtım çok önemli. Ne kadar teknolojik ürün üretirseniz üretin, eğer ihtiyaç sahiplerine yeteri kadar tanıtım yapamazsanız, o üretimin büyük bir anlamı kalmıyor. İşte bu teknolojik yenilikleri üreten firmalar fuarda yer alacak.” şeklinde değerlendirdi.

Fuarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı açacak

İpekçi; “A-TECH Fuarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da açılışa teşrif edecek. Fuarda firmalar, ekonomik krize rağmen ayakta olduklarını ve üretime devam ettiklerini gösterecekler. Ayrıca fuarda Türk firmaları yanında yabancı firmalar da yer alacak. Ancak bu firmaların yüzde 70’i üretimlerini Türkiye’de yapıyor.” şeklinde ifade etti.

Artık her şey Teknoloji tabanlı

Artı2 Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İpekçi, yerli üretime dikkat çektiklerini ve kamu çalışanlarını özel sektör temsilcileriyle bir araya getirdiklerini vurguladı. İpekçi;

“Artık günümüzde her şey teknolojiye dayalı. Binaların elektrik tesisatları değişiyor. Uzaktan kumandalı teknolojiden tutun da eve gitmeden ocağın yanması, doğalgazın açılması, lambanın söndürülmesi, açık unutulan suyun kapatılmasına kadar pek çok yenilik var. A-TECH Fuarı, işte bu teknolojik yenilikleri üreten firmalara ev sahipliği yapacak.” dedi.

Fuarda 100’e yakın firma olacak

Türkiye genelinde 81 ilden Ankara’ya 90’a yakın otobüs ile ulaşım imkanı sağlanacağını belirten İpekçi, “Bütün kurumlara davetiye gönderdik. 100’e yakın katılımcı firmanın ev sahipliği yapacağı fuara ilginin yüksek olmasını bekliyoruz. Fuarda aydınlatma, alçak gerilim malzemesi, kısmen asansör, kablolama ürünleri, anahtar firmaları gibi bir konut inşaatında kullanılan malzemeleri üreten firmaların temsilcileri olacak” dedi.

Yerli Üretimi destekliyoruz

Artı2 Fuarcılık Genel Müdürü Emel Yüksel ise fuarın en önemli özelliğinin yerli üretime dikkat çekmeleri olduğunu vurguladı. Yüksel; “Sektördeki birçok firma yerli üretimde gösterdikleri başarılı performansı burada sergileyecek. Fuarda, Kamudaki mühendisler ile özel sektördeki üreticiler buluşuyor.” dedi.

Türkiye’de önemli Teknolojik gelişmeler yaşanıyor

Yüksel, yerli üretim yapan sektörel firmaların ciddi Ar-Ge çalışmaları yaptıklarına dikkat çekti. Elektrik sektörünün otomasyon sistemleri üzerine belli bir noktaya geldiğini ifade eden Yüksel, firmaların akıllı bina teknolojileri ile ilgili ürünleri olduğunu hatırlattı. Yüksel;

Elektrik sistemi inşaatın yüzde 40’ını oluşturuyor. Bu noktada birçok akıllı ürün çeşitlerini fuarda göreceğiz. Türkiye’de son dönemde çok ciddi teknolojik gelişmeler yaşanıyor. Firmalar Ar-Ge çalışmaları yapıyor. İşte bu ürünleri görmek üzere tüm vatandaşlarımızı fuara davet ediyoruz.” dedi.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Kaynakdha
Önceki İçerik0
Sonraki İçerikEtkin Kesit Rijitliği nedir? Hangi durumlarda kullanacağız?
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.