FSM Köprüsü asfalt yenileme çalışması ne durumda?

FSM Köprüsü asfalt yenileme çalışmalarında bir haftanın ardından son durum ne? 24 saat aralıksız çalışılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde mevcut asfalt kazınıyor.

0
1926

FSM Köprüsü asfalt yenileme çalışmalarında bir haftanın ardından son durum ne? 24 saat aralıksız çalışılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde mevcut asfalt kazınıyor.

27 Haziran 2019 tarihinde başlayan FSM Köprüsü asfalt yenileme çalışmalarında, asfalt kazıma işlemini takiben, ortaya çıkan metal kumlanarak pastan arındırılıyor.

Ardından metal yüzey iki ayrı izolasyon malzemesiyle boyanacak. Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra köprünün üstü özel bir asfaltla kaplanacak.

FSM Köprüsü asfalt yenileme çalışmaları 24 saat aralıksız devam ediyor

Köprünün Ankara yönüne trafiğe kapatılan 4 şeritte süren çalışmalarda bozulmuş asfalt iş makineleri ile temizlenerek kazındı.

Asfaltın kazınması ile, köprünün demir tabliyeleri ortaya çıktı. Metal aksamda zaman içinde oluşan paslanma ise kumlama yöntemiyle temizleniyor.

İstanbul FSM Köprüsü’nün korozyondan arındırılan bölümlerine iki ayrı izolasyon malzemesi sürülüyor. İzolasyon işlemi esnasında güneşten ve yağmurdan etkilenmemesi için köprü üzerine hareketli çadırlar kuruldu.

Çalışmalara 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız devam ediliyor.

FSM Köprüsü’nün yüzeyi özel bir asfalt ile kaplanacak

İzolasyon malzemesinin sürülmesinin ardından köprünün üstü özel bir asfalt ile kaplanacak. Köprünün güney bölümünde süren çalışmaların tamamlanmasının ardından trafik yeni yapılan bölüme geçirilmek suretiyle kuzey tarafta da aynı çalışma tekrar edilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün tamamlanma ve trafiğe açılış tarihi olarak 17 Ağustos 2019’u işaret etmişti.

Çalışmalar nedeniyle trafik yoğunluğu da devam ediyor.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ

İstanbul Boğazı, Avrupa ile Asya kıtalarının birbirine en çok yaklaştığı yerdir. İki kıtanın birbirine bu kadar yaklaştığı bu yerde karşıdan karşıya kolayca geçebilme fikri çekiciliğini yüzyıllar boyunca korumuştur.

Bilinen en eski Boğaz Geçişi, M.Ö. 511 yılında İskit seferine çıkan Pers Kralı Darius’un 700 000 kişilik ordusunu Anadolu’dan Trakya’ya geçirmek üzere gemilerin yan yana getirilmesi suretiyle oluşturulan, yüzer köprü ile sağlanmıştır.

20. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul kentleşmesinin hızla gelişmesi, kentin yerleşim durumunun özelliği ve Avrupa-Asya arasındaki büyük trafik artışı Boğaziçine köprü yapılmasını zorunlu kılmıştır. Yapımına 1970 yılında başlanan ve 29 Ekim 1973 yılında tamamlanarak hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü ile Çevreyolu, Avrupa ve Asya arasında ilk sabit bağlantı olarak Türkiye ulaşım ağının çok önemli bir halkasını oluşturmaktadır.

Ancak, gerek ülkenin ekonomik koşullarına gerekse İstanbul çevresindeki hızlı gelişme ve nüfus artışına bağlı olarak Çevreyolu ve Boğaziçi Köprüsü’nün trafiği beklenin çok üstünde bir artış göstermiştir. Trafiğin olağanüstü artışı Boğaziçi Köprüsünde hizmet seviyesini düşürmüş ve trafik akışının sağlıklı bir biçimde olmasını engellemiştir.

Mevcut köprüde sıkışıklığı gidererek, trafik akışını rahatlatmak, hem de Avrupa ve Anadolu Otoyollarını daha yüksek kapasitedeki bir çevreyolu ile bağlamak amacı ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü inşa edilmiştir. FSM Köprüsü, İstanbul Boğazının iki yakasını birleştiren ikinci önemli bağlantı olmaktadır.

FSM’deki asfalt yenileme çalışması havadan görüntülendi başlıklı yazı sondakika.com internet sayfasında 04 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanmıştır.

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

www.mithatguney.com

#mithatgüney @mithatgny

Bu haber, www.turkinsa.org.tr internet sayfasında da tarafımdan paylaşılmıştır.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Kaynaksondakıka
Önceki İçerikağaç şeklinde gökdelen
Sonraki İçerikFiyat Farkı Verilmeyen İşlerde Müteahhitler Mağdur
İnş. Müh. Mithat GÜNEY
Mithat GÜNEY, 1972 yılında Sinop ili, Türkeli ilçesinde dünyaya geldi. Almanya’da başladığı öğrenim hayatını Lise öğrenimi ile İstanbul’da sürdürdü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Profesyonel hayatına 1994 yılında meslektaşı ile birlikte İstanbul’da açtıkları Mühendislik Bürosu’nda başlayan Mithat GÜNEY, uzun yıllar birçok Betonarme ve Çelik Konstrüksiyon projenin Statik Hesap ve Projelendirilmesi, Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS), Şantiye Şefliği vs. konularında hizmet vetmiştir. 1999 Marmara Depremi sonrası Çelik Yapılara yoğunlaşmış ve Çelik Yapıların Tasarımı, Projelendirilmesi ve Uygulanması konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı prestij projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2015 yılında almış olduğu “Riskli Yapılar Tespit Uzmanı” ünvanı ile şu ana kadar oluşturmuş olduğu mesleki bilgi birikimini; Riskli Yapıların Tespiti, Projelendirilmesi, Onarım ve yeniden Taahhüdü, Kontrolörlüğü ve Müşavirliği alanlarına yansıtmaktadır. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile günümüz Profesyonel Proje Yönetimi metodolojisi üzerine yoğunlaşmış ve bunu PMI kuruluşundan 2018 yılında üstün derece ile almış olduğu PMP sertifikası ile belgelendirmiştir. Özellikle inşaat projelerinin daha etkin ve verimli planlanması, yönetilmesi ve teslim edilmesi adına, bu konuda eğitim ve seminerler vermektedir. Kendi blog sayfasında kişisel gelişim, liderlik, proje yönetimi vs. konularında makaleler paylaşmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Mithat GÜNEY, Türkçe’ye ilave olarak İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. https://www.linkedin.com/in/mithat-g%C3%BCney-pmp%C2%AE-a33b4617/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.