Marmara Üniversitesi RTE Külliyesi temeli törenle atıldı!

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi temeli, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Temel Atma Töreni’nde atıldı.

0
3575

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi temeli, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Temel Atma Töreni’nde atıldı.

“Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi ülkeye, kente ve üniversiteye hayırlı olsun”

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni’nde konuşma yapan Sn. Erdoğan, külliyenin ülkeye, kente ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, ülkenin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan, kökleri 1983’e kadar giden Marmara Üniversitesi’nin yeni külliyesiyle çok daha güçlü hale geleceğine inandığını belirtti.

İnşa edilecek külliyenin üniversiteyi hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağını dile getiren Erdoğan; “İnşallah bu üniversitemiz yanında ilkokul, ortaokul, lisesiyle birlikte çok daha anlamlı hale gelecektir. Konumu ve mimarisiyle tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize yakışır bu eserin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu külliyenin yapılacağı alanda Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçmişinin bulunduğuna değindi.

“Üniversitelere külliyeler kazandırma gayreti içerisindeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri İstanbul’da yetersiz şartlarda faaliyet yürüten üniversitelere, verdikleri hizmetle mütenasip külliyeler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde de aynı anlayışla ülkedeki tüm üniversitelere bu desteği verdiklerini ifade etti.

“Asıl görev, asıl sorumluluk hocalarımıza düşüyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki üniversitelerin dünya çapında birer yükseköğrenim kurumu haline gelmesinin hocaların akademik çalışmalarına ve öğrencilerin göstereceği gayrete bağlı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Çeşitli kurumlar tarafından hazırlanan ilk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden öyle bir elin parmağı kadar değil, göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz. Bunun için öncelikle köklü bir anlayış değişikliğine ihtiyacımız bulunuyor. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda üzerimize düşen her görevi yerine getireceğimizin bilinmesini istiyorum. Ama bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum ki, asıl görev, asıl sorumluluk, asıl iş, hocalarımıza düşüyor.

Erdoğan; “Üzerinde yaşadığımız coğrafya kadim Yunan, Roma, İslam ve Türk medeniyetlerinin mirasıyla zenginleşerek bugünlere gelmiştir. Biz kendi inancına ve kültürüne uygun olması şartıyla iyi olan, estetik olan, faydalı olan, hayırlı olan her değeri bünyesine katmaktan asla imtina etmeyen bir milletiz. Marmara Üniversitesi’nin fiziki mekan olarak inşa edileceği, temelini atacağımız bu mekan, gerçekten ismiyle müsemma Marmara Denizi’ne nazır ve kendi mimari üslubumuzla inşa edilecek. Bu eser hakikaten sadece ülkemizin değil, dünyanın da müstesna eserlerinden bir tanesi olacak.” diye konuştu.

“Arnavutluk’ta 500 konut inşa edeceğiz”

Erdoğan, Türkiye’nin, dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü;

“Arnavutluk’ta deprem oldu. Arnavutluk’a, İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ olarak en uygun yerde ekiplerimiz çalışmalarını yapacak ve 500 konutu Türk kardeşleri olarak inşa etmiş olacağız. Bizim kardeşlik hukukumuz var. Konutlarımızın inşaatlarını bir an önce yapacak ve kısa zamanda kış mevsiminde zorda kalanlara, darda kalanlara, yardım elimizi uzatacağız.”

İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığını ziyaret etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin temel atma töreninin ardından Maltepe’deki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına gitti.

Burada vatani görevini yapan askerlerle bir süre sohbet eden Erdoğan, Lojistik Destek Taburunda tezkeresine 10 gün kalan bir askere de kalemini hediye etti.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin ihalesi iptal edildi

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin birinci etabının inşaatı için açılan ihalede bütün teklifler reddedilmiş, ihale iptal edilmişti. İhale; 8 adet mühendislik fakültesi binası, 9 adet teknoloji fakültesi binası, 2 adet ısı ve trafo merkezi ve 1 adet kafeterya inşaatı yapmak üzere açılmıştı.

Marmara Üniversitesi’nin tüm birimlerinin toplanacağı Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Maltepe’deki eski Orgeneral Kenan Evren Kışlası’nın 2.5 milyon metrekarelik arazisi üzerinde yapılacaktı. “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1.Etap Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için TOKİ 3 Eylül 2019 tarihinde ihaleye çıkacağını duyurmuştu. İhale, belli istekliler arasında yapılacak ve ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 10 aday teklif vermeye davet edilecekti.

Ancak TOKİ, 4 Ekim tarihindeki duyurusunda ihalenin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptali” başlıklı düzenlemesi uyarınca iptal edildiğini bildirdi.

Maltepe’deki Kenan Evren Kışlasının arazisi Marmara Üniversitesi’ne tahsis edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planına göre Marmara Üniversitesi’nin Küçükçekmece’deki arazisi 17 Ağustos günü askıya çıkarıldı. Buna göre, Çevre Düzeni Planında üniversite alanı olarak belirlenen Küçükçekmece Halkalıdaki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin imar durumu “konut+ticaret” olarak değiştirildi.

TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi arasında 11.04.2016 tarihinde imzalanan protokol ile üniversite alanı TOKİ’nin tasarrufuna geçerken, Marmara Üniversitesi’ne de Maltepe’de bulunan Orgeneral Kenan Evren Kışlası’nın arazisi tahsis edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi NATO’dan çıkarmak-çıkarmamak… Bu senin (Macron) haddine mi? başlıklı haber, aa.com.tr internet sayfasında 29 Kasım 2019 tarihinde yayımlanmıştır.

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

mithatguney.com

#mithatgüney / @mithatgny

Bu haber, turkinsa.org.tr internet sayfasında da tarafımdan paylaşılmıştır.

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.