Türkiye Arnavutluk’ta 500 konu inşa edecek

Arnavutluk'ta yaşanan depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremden zarar görenler için en kısa sürede 500 konut yapıp Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla teslimlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

1
1788

Arnavutluk’ta yaşanan depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremden zarar görenler için en kısa sürede 500 konut yapıp Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla teslimlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

11 kişilik ekip gönderildi

Türkiye’nin bölgede yürüttüğü çalışmaların sorulması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından Bakanlığının Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve TOKİ çalışanlarından oluşan 11 kişilik bir ekibi ülkeye gönderdiklerini söyledi.

Kurum, “Amacımız deprem riski altındaki Arnavutluk’taki vatandaşların talepleri doğrultusunda binaların deprem riski tespitini yapmak. Diğer taraftan da hasar tespit noktasında, tabii biz yıllık ortalama 23 bin deprem yaşayan ülke olarak bu konuda oldukça tecrübeliyiz, ekibimiz hemen hasar tespit çalışmalarını Arnavutluk’ta başlatacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum’un konuşmasının devamı;

“Cumhurbaşkanımızın dün açıklamış olduğu, bize vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde, dost kardeş ülke Arnavutluk’a 500 tane konut yapıyoruz, hak sahibi, burada depremde zarar görmüş vatandaşlara bu konutları en kısa sürede yapıp Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla teslimlerini gerçekleştireceğiz. Ekonomisine baktığınızda, milli gelirine baktığınızda, milli gelirine oranla en fazla yardım yapan ülke konumunu Türkiye olarak sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Kaynak: Türkiye Arnavutluk’ta 500 konut yapacak‘ başlıklı haber 1 aralık 2019 tarihinde MEPA NEWS sitesinde yayınlanmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. Tarık AMİL

e-posta: tarik_amil12@hotmail.com

 

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

1 Yorum

  1. Arnavut beni mutlu etmiştir 🙂 Tamam bizim vergilerimiz dışarıya gidiyor gibi oluyor ama dünyada en çok sevilen ülke de biziz. (müslüman coğrafyada). Unutmayın balkanlar da arnavutlar müslüman olmasa Türkiye’nin hiç bir bağı kalmaz. Bosnak nüfus 1.5 milyon ve çoğu bosnada. O yüzden boşnak-türk-arnavut-romanı birbirimize sımsıkı sarılacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.