Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Yeni Kalesi Tamamlanmak Üzere
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Milli İstihbarat Teşkilatı ‘nın yeni kalesi olarak bilinen binasına ziyaret gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan son teknolojiyle donatılmış Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni binasında incelemelerde bulundu.
Yaklaşık 5 bin dönüm alanın üzerine inşa edilen ve ‘kale’ olarak nitelendirilen bina toplam 9 km uzunluğa sahip 3 metre yüksekliğinde yüksek dayanıma sahip prekast duvarlarla çevrili.
Bina ve çevresinde sinyal kesici dinlemeyi önleyen sistemlerinde de bulunduğu edinilen bilgiler arasında.
Ana binanın iç içe katmanlar şeklindeki mimari yapısı da dikkat çeken özelliklerinden biri olarak gösteriliyor.
Devasa ana binanın haricinde Milli İstihbarat Teşkilatı personelinin atış talimi yapacağı farklı bir bina da bölgede yer alıyor.
“Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Yeni Kalesi Tamamlanmak Üzere” başlıklı yazı hurriyet.com.tr haber sitesinden alınmıştır.
Düzenleyen: İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER
www.ismailenes.com / www.ensmuhendislik.com
@insaportcom @ismaileness
Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği
Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.
Bir şeyler yanlış gitti.




