Prefabrik Ev Yapım veya Onarımına Devlet Desteği!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara ev yapımı veya onarımı için destek sağlıyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından emlak sektörü için vatandaşlara sağlanan bu destekler vatandaşların ihtiyaçlarına ve durumlarına göre olurken ödemeler ise koşulların sağlanması ile yapılıyor.

0
2120

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara ev yapımı veya onarımı için destek sağlıyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından emlak sektörü için vatandaşlara sağlanan bu destekler vatandaşların ihtiyaçlarına ve durumlarına göre olurken ödemeler ise koşulların sağlanması ile yapılıyor.

konut desteği

Ev Yapım veya Onarımına Devlet Desteği

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan ev yapımı veya onarım desteği vatandaşlara yaşadıkları il ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla ödenmekte. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bu ev yapımı veya onarımı için sağlanan destekler, talep eden her vatandaşa ödenmemekte.

Destek Başvuru Şartları

prefabrik veya betonarme ev desteği

Ödemeler Aile Bakanlığı tarafından açıklanan şartların sağlanması ile ödeniyor.

Prefabrik ya da betonarme ev yapımı için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan yardımları alabilmek için;

  • Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara; Evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.
  • Bakanlıktan ev yapımı yardımı almak isteyen vatandaşların 18 yaşından büyük olması,
  • Ayrıca, “Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler” maddesi yer aldı.

Onay Sonrası Alınacak Ödeme Miktarı

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan yardım için başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen vatandaşlar aşağıda yer alan oranlarda destek alacaklardır.

  • Prefabrik ve betonarme ev yapımı için 25 bin TL’ye kadar maddi destek,
  • Ev onarımı için destek alacak olan vatandaşlara ise 15 bin TL’ye kadar maddi destek sağlıyor.

Başvuru İşlemleri Prefabrik ev yapımı veya ev oranım desteğine başvurular  il ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yapılıyor.

“Prefabrik Ev Yapım veya Onarımına Devlet Desteği!” başlıklı haber ailevecalisma.gov.tr sitesinden alınmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER

www.ismailenes.com / www.ensmuhendislik.com

@insaportcom

 

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Önceki İçerikKoronavirüs ve mimari
Sonraki İçerikStatik Rölöve nedir? Neden statik rölöveye ihtiyaç duyarız?
İnş. Müh. İsmail Enes ERDEĞER
1989 yılında Ankara'da doğdu. 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünden, 2016 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2010 yılından itibaren mesleki becerilerini geliştirmek için çalışma hayatına başladı ve profesyonel olarak çalışmaya devam etti. İlk olarak mimari uygulama projeleri üzerine kendisini bu alanda geliştirdi. Dikey geçiş sistemi ile inşaat mühendisliği bölümünü bitirerek çalışma hayatına mühendislik alanında devam etmekte. Mesleki hayatına üst yapı alanında sürdürdükten sonra, Endüstriyel yapı ve Sanat yapıları alanına yöneldi. Türk Akım projesi, Çanakkale 1915 Köprüsü, Kale projesi gibi önemli projelerde görev aldı. Genellikle çeşitli tipte prekast imalatların üretimi, ön gerilmeli prekast kirişlerin üretimi, tesis kurulum ve mobilizasyon süreçleri üzerinde çalıştı. Son olarak Romanya'da prekast kiriş üretim üzerine Bükreş Çevreyolu projesinde çalışmaktadır. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ismailenes E-posta: ismailenes.erdeger@insaport.com / ismailenes@gmail.com / iee@hotmail.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.