Ödenmeyen Bakiyeler 180 Gün İçerisinde TCMB İlgili Hesabına Defaten Aktarılacak

“Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” (Torba yasa) 18 Ocak 2019 tarih ve 30659 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yazı dizimizde, inşaat sektörünü yakından ilgilendiren maddeleri değerlendireceğiz.

2
1483

İnşaat Sektörünün merakla beklediği tasfiye kararnamesinin de içinde olduğu “Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” (Torba yasa) 18 Ocak 2019 tarih ve 30659 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

15) Ödenmeyen bakiyeler 180 gün içerisinde TCMB ilgili hesabına defaten aktarılacak

655 sayılı Ulaştırma ve Altyapı Alanına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamesi’ne, “Bu maddeyi ihdas eden Kanunla değiştirilen 15 inci maddenin ikinci fıkrası, bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla hâlihazırda işletmesi devredilmiş olan projelerin bu maddenin yayımı tarihinden önce hesaplanan yönteme göre ödenmeyen bakiye tutarlarını da kapsar. Bu maddenin yayımı tarihinden önce bu projeler kapsamında kısmen veya tamamen ödenmeyen tutarlar bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 180 gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasındaki ilgili hesabına defaten aktarılır.” Geçici Madde – 10’si eklenmiştir.

“İkinci maddede yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla bu maddenin eklenmiş olup kısmen veya tamamen ödenmeyen tutarlar 180 gün içerisinde TCMB’nin ilgili hesabına defaten aktarılacaktır.”

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.