Su ve Vicdan Nöbeti

Kirazlı'da 'Su ve Vicdan Nöbeti'!

0
1604

Çanakkale’de ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ devam ediyor.Merkeze bağlı Kirazlı Köyü Balaban mevkinde altın madeni projesi kapsamında yapılan ağaç katliamına yönelik başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti ne destek gün geçtikçe artmaktadır. Kanadalı Uluslararası altın tekeli Alamos Gold’un, yerli taşeron şirketi Doğu Biga Madencilik eliyle yürüttüğü ağaç katliamı Çanakkale’de büyük tepkilere neden oluyor.

Nöbet Alanına Yeni Çadır Kurmama Kararı

Nöbet alanına yeni çadır kurmama kararı alındı Su ve Vicdan Koordinasyon Komitesi tarafından 10 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada “Alamos Gold ve yerli taşeronlarının yaşam alanlarımız üzerindeki saldırısı ve Kirazlı Balaban’daki metalik madencilik faaliyeti son bulana kadar ‘Su ve Vicdan Nöbeti’miz devam edecektir. Nöbet alanındaki fiziki yetersizlik ve orman yangını riskinin bulunması nedeniyle nöbet alanına yeni çadır kurulmaması kararı alınmıştır” denildi.

“Nöbetimiz Devam Edecek”

“Nöbetimiz devam edecek” Su ve Vicdan Koordinasyon Komitesi’nin açıklaması şöyle oldu:
“26 Temmuz 2019 tarihinde başlattığımız ‘Su ve Vicdan Nöbeti’mizin 16. günündeyiz. Umudumuz ve direncimiz aramıza katılan, sesimize ses veren milyonlarca insanla birlikte giderek artıyor ve tüm dünyada yankılanıyor.
Yaptığımız basın açıklamasının basında ve kamuoyunda yanlış algılanması nedeniyle yeni bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

”Yeni Çadır Kurmama Kararı Alınmıştır”

Yeni çadır kurmama kararı alınmıştır. Alamos Gold ve yerli taşeronlarının yaşam alanlarımız üzerindeki saldırısı ve Kirazlı Balaban’daki metalik madencilik faaliyeti son bulana kadar ‘Su ve Vicdan Nöbeti’miz devam edecektir. Nöbet alanındaki fiziki yetersizlik ve orman yangını riskinin bulunması nedeniyle nöbet alanına yeni çadır kurulmaması kararı alınmıştır.
Su ve Vicdan Nöbetimiz Kirazlı Balaban’daki nöbet koordinasyon merkezi aynı şekilde devam etmektedir. Bununla birlikte kent merkezinde ikinci bir koordinasyon merkeziyle birlikte koordine edilecektir.

Bu haber www.sozcu.com adresinde Mehmet Andaç tarafından yayımlanmıştır.

Düzenleyen: İnş. Müh. Hazal ÇEBİ

e-posta: cebiihazall@gmail.com

#kazdaglarıhepimizin

Abone Listemize Kaydolun
inşaPORT Mail Aboneliği

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuzda ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.